Dikkat eksikliği okul yaşantısında çok sık karşılaşılan problemlerden birisidir. Dikkatini sürdürememe, düşük otokontrol, aceleci çalışma tarzı gibi belirtilerle karakterize edilmektedir. Bu bozukluğun tedavi edilmesinde hastalığın doğru tanılanması, doğru stratejilere dayalı müdahale programlarının tasarlanıp uygulanması büyük önem arz etmektedir.
Tüm bunların yanı sıra dikkat eksikliği tedavisinde ebeveyn, çocuk ve aile işbirliğinin etkisi kritiktir. Bu konu üzerine genel eğilimin yanlış eğitim yöntemlerinin uygulanması ve öğrencinin ihmali konusunda veli ve öğretmenlerin birbirlerini suçlaması olduğu gözlenmektedir. Ne yazık ki bu tarz bir eğilimin kimseye yararı dokunmamaktadır. Bu noktada her şeyden önce öğrencinin menfaatinin gözetilip öğrenciyi merkeze alan veli-öğrenci- öğretmen yaklaşımlı programların benimsenmesi hayati bir önem taşımaktadır.
Kaynakça: Kaymak, S. (2011). Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu’nda çok yönlü eğitim uygulamalarının etkisi. Eğitim ve Bilim, 36(161), 267.